Ср. Апр 17th, 2024

Առաջարկում ենք փորձել պատրաստել «Հին Մյունխեն» Գերմանական աղցան։

Գերմանական խոհանոցը շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսերի աղբյուր է։ Հավանաբար, դրա նկատմամբ նման ուժեղ գաստրոնոմիական գրավչությունը պայմանավորված է մեծ բազմազանությամբ:

Եվրոպական այս երկրի որոշ ուտեստներ կարող են շփոթեցնող լինել: Սակայն շատ այլ ճաշատեսակներ այժմ համաշխարհային խոհանոցի սեփականությունն են։

Այս խոհանոցի մասին հիշատակելիս շատերը մտածում են մեղրաբլիթի, շտրուդելի, ստոլենի և մարցիպանի մասին։ Սակայն գերմանացիները ուշադրություն են դարձնում նաև աղցանների պատրաստմանը։ Նրանց աղցանները շատ նման են մերին։

Գերմանական աղցան

Содержание
Գերմանական աղցան. Բաղադրիչները
Գերմանական աղցան. Պատրաստման եղանակը
Տեսանյութ
Գերմանական աղցան. Բաղադրիչները
_կիսաապխտած երշիկ — 350 գ

_աղ — ½ թեյի գդալ

_պանիր — 200 գ

_մանանեխ — 1 թեյի գդալ

_կարմիր սոխ — 3 հատ

_խնձորի քացախ — 1 ճաշի գդալ

_թթու վարունգ — 4 հատ

_թթվասեր — 4 ճաշի գդալ

_կանաչ սոխ — 100 գ

_մայոնեզ — 4 ճաշի գդալ

_սամիթ — մի փունջ

Գերմանական աղցան

Գերմանական աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Երշիկը պետք է մանր կտրատել բարակ ձողիկներով, իսկ պանիրը՝ փոքր խորանարդիկներով։

_Կարմիր սոխը կես օղակներով, իսկ կանաչ սոխն ու սամիթը մանր կտրատել։

_Վարունգը երշիկի նման պետք է կտրատել բարակ ձողիկներով։ Մի մանրացրեք դրանք քերիչով։

_Առանձին ամանի մեջ լցնել մայոնեզն ու թթվասերը, խառնել մանանեխի հետ։

_Սոուսի մեջ լցնել խնձորի քացախը, աղը և մանրակրկիտ խառնել։ Կարելի է ավելացնել սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

_Երշիկը, պանիրը, կանաչ և կարմիր սոխը, սամիթն ու վարունգը պետք է միացնել մեկ տարայի մեջ։ Ավելացնել սոուսի բաղադրիչները և լավ խառնել։

Գերմանական աղցան

Աղցանը սոուսով ներծծվելու համար խորհուրդ ենք տալիս 15-20 րոպեով դնել սառնարանը։ Արդյունքում գերմանական աղցան կստանաք այն մթերքներից, որոնք, որպես կանոն, միշտ տանը կան։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ
Շքեղ աղցան Ցեզար